dijous, 2 de gener del 2020

Els reis mos canvien els plans

Salutacions, Bèsties titàniques!

La comisió de reis ha decidit reduir els vostres dies d'àrdua feina. És a dir, que divendres dia 3, no importa vengueu. Dissabte dia 4 i diumenge dia 5, seguiu estant convocats a les 16:00h.

Esperam la vostra participació.

Aquí vos deixam una recepta per fer panades per si vos fa ilu:

Ingedients (per a 10 panades)
Per a la pasta
  • 2 dl d’oli d’oliva
  • 2 dl d’aigua
  • 1 dl de suc de taronja
  • 200 g de saïm de porc
  • Sal
  • La farina fluixa que admeti
Per al farciment
  • 400 g de carn de xot
  • 300 g de carn magra de porc
  • 150 g de xulla semisalada
  • 100 g de sobrassada
  • Sal i pebre bo mòlt
Elaboració
Posau en un recipient l’oli, l’aigua, el suc de taronja, el saïm de porc (pomada) i una mica de sal, i mesclau-los.
Afegiu-hi farina fins a aconseguir una pasta manejable i homogènia.
Retirau una vuitena part de la pasta per fer les tapadores de les panades.
Dividiu la resta de la pasta en deu parts.
Feu boles amb cada parta de la pasta i col•locau-les damunt un disc de paper sulfurat de 10 cm de diàmetre.
Tallau la xulla, la carn de xot i la carn magra de porc a daus.
Salpebrau la carn de xot i la de porc.
Amb les boles de pasta, feu cassoletes del diàmetre del paper (10 cm) i d’una altura d’entre 4 i 5 cm.
Repartiu la carn dos trossos de sobrassada i tres o quatre trossos de xulla.
Feu 10 tapadores amb la vuitena part de la pasta que del mateix diàmetre que la base de les cassoletes.
Tapau les cassoletes amb les tapadores. Premeu les voreres de les tapadores amb les voreres superiors de les cassoletes de manera que quedi l’entorcillat clàssic de la panada.
Punxau el centre de cada tapadora amb una forqueta. Coeu les panades al forn, escalfat a 190ºC, durant cinquanta minuts aproximadament.
Observacions: Es pot subtituir la carn de xot per conill, pollastre o carn magra de porc.
Pd: T'agraden més ses panades de Llamacornio o de Alpacacornio? (deixa la teva resposta)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada